Huset Oleana

[object Object]
Oleanas strikkefabrikk er et fargerikt hjem for innovativ produksjon og fantastiske mennesker. Planlegger du en tur til oss?

Vår fabrikk er plassert like utenfor Bergen sentrum i Ytre Arna.

Å produsere strikkeplagg i Ytre Arna er kjernen i hvem vi er, essensen til vår eksisterens, og selve grunnpliaren for Oleana. Vi holder til i et ærverdig bygg fra 1856, lokalisert på toppen av en elv, med fjorden som vår nærmeste nabo. Dette historiske bygget var selve grunnsteinen for den første tekstilfabrikken i Vest-Norge. Ta en tur inn i vårt univers – du er hjertelig velkommen!

Fabrikkens er åpen
Mandag til fredag 9:00 - 15:00
Lørdag og søndag: Stengt

Butikken er åpen
Mandag til fredag 10:00 - 16:00
Lørdag 10:00 - 15:00
Søndag: Stengt

Besøk oss
Ivar Aasgaards vei 1
Ytre Arna, Norge

Ytre Arna er en kort 20-minutters kjøretur fra Bergen sentrum. Du kan parkere rett utenfor fabrikken på vår gjesteparkering.

For besøkende som foretrekker å reise med offentlig transport har vi to foreslåtte reiseruter:

Med tog og buss
1. Ta toget fra Bergen til Arna stasjon (kun 8 minutter).
2. Fra Arna, ta buss nummer 91 mot Åsane Terminal, og stig av ved Ytre Arna sentrum.

Med. buss

1. Ta bussen fra Bergen Busstasjon til Åsane Terminal.
2. Fra Åsane, ta buss nummer 91 mot Arna Terminal, og stig av ved Ytre Arna sentrum.

Når du er i Ytre Arna, følg trappene som fører ned mot fjorden, og du vil se vår majestetiske, hvite fabrikkbygning.

Bestill en guidet tur i fabrikken
Hvis du ønsker å bestille en guidet tur i fabrikken, kan du kontakte oss via e-post på shop@oleana.no.

Ønsker du å kontakte oss
Ring oss på +47 55 39 32 20 eller send en e-post til shop@oleana.no

Ikke nøl med å stikke innom og hilse på oss <3

Er du en eventyrlysten oppdagelsesreisende, eller bare ivrig etter å lære mer?
Fabrikken vår er åpen mandag til fredag fra 9:00 til 15:00, og vi viser deg gjerne rundt. Kommer du med en større gruppe anbefaler vi å bestille en guidet tur for en dypere innsikt i Oleanas verden.

Butikken
I vår butikk inne i fabrikken finner du hele Oleanas produktutvalg, et sant skattekammer med alt fra våre nyeste kolleksjoner og unike plagg til tidligere kolleksjoner og produksjonsprøver til reduserte priser. Her vil du alltid få den beste oppfølgingen, og vi hjelper deg gjerne med tilpasninger og ønsker du måtte ha.

Kos deg
Vi inviterer deg også til å nyte en avslappende stund i Oleana-kaféen og smake på vår berømte kanelbolle og ta en kopp kaffe. Til lunsj kan du nyte en frisk salat eller en skive hjemmelaget brød, mens du skuer utover den praktfulle Sørfjorden. Kommer dere i en gruppe er det bare å gi beskjed på forhånd, så ordner vi lunsj til alle.

Oleana ble grunnlagt i 1992 som en reaksjon på at andre norske tekstilfabrikker hadde flyttet produksjonen sin til utlandet. Vi tar avstand fra masseproduksjon og utnyttelse av billig arbeidskraft. Dette prinsippet har formet oss til de vi er i dag – fast bestemt på å vise at det er mulig å lage kvalitetsstrikk lokalt, under gode arbeidsforhold, og alltid med et klart mål om å redusere vårt karbonavtrykk. Vi utfordrer det etablerte fra innsiden, med tålmodighet og kvalitet i hvert ledd i prosessen.

Hvert plagg fra Oleana blir strikket, satt sammen, sydd, presset, kvalitetskontrollert og pakket her på fabrikken. Dette betyr at vi har full kontroll over produksjonsprosessen og de forholdene der våre produkter blir skapt.

Åpenhet er viktig for oss. Derfor er fabrikken vår alltid åpen for besøkende. Det å kunne dele fra vår kunnskap om tekstiler og produksjon, skape sammen og lære sammen, er en viktig del av vår innsats for en mer bærekraftig holdning til motebransjens fremtid. Du kan når som helst stikke innom for en vandring gjennom produksjonslokalene, en hyggelig samtale om strikk, et besøk i fabrikkbutikken eller en pause i vår kafé. Vårt hus er ditt hjem <3

Finn din favoritt

The factory

Have a sweet time

Have you tried our famous cinnamon buns yet? Grab a seat and take in the view at Fargeriet Café.

Håndplukket til deg

Energy lounging

Fizz
residence