Det er mye rart en skal oppleve på grunn av noen strikkejakker. Signe  er på vei oppover Slottsbakken i Oslo med en utstillingsdukke under ene armen og et Oleana-antrekk i den andre.

Kongelig Besøk

Det er kongelig besøk fra Jordan og dronning Ranja har uttrykt ønske om å møte kvinnelige ledere fra bedrifter med mange kvinnelige ansatte i næringer det kan være naturlig for Jordan å satse på. Børrea Schau Larsen fra Solstrand Hotell og Bad ved Os og Signe fra Oleana er plukket ut av Utenriksdepartementet til å representere slaget. Vi er begge litt stolte av at det ble to vestlandsbedrifter som skal brukes som eksempler.

 

Børrea og Signe presenterer bedriftene sine og det blir en morsom seanse med masse spørsmål. Praten går lett, begge dronningene er godt skodd med lang utdannelse og erfaring som de har. Kaci Kullman Five og Kristin Clement tar seg av den mer generelle situasjonen for kvinner i Norge og meninger utveksles.

Butikkbesøk

Seint på kvelden samme dag, sitter Kolbjørn og jobber på fabrikken. Han blir litt forundra når telefonen ringer og han hører at det er fra Slottet. De lurer på om de to dronningene neste dag kan få besøke en butikk i Bergen som selger Oleana. ”Jo, det skal vel la seg gjøre”, mener Kolbjørn. Signe er fremdeles i Oslo og ler i telefonen da Kolbjørn ringer til henne for å fortelle om morgendagens besøk. Det er som sagt mye en skal oppleve på grunn av noen strikkejakker, selv om det selvfølgelig ikke er hvilke som helst strikkejakker! Slik har det seg at Solveig og Kolbjørn får seg en hyggelig prat med dronning Sonja og dronning Ranja. De ser på ulike design og bestemmer seg for å handle, mens hele utstillingsvinduet i den stengte butikken er svart av fotografer som prøver å få foreviget hendelsen.

Stolte ambassadører

Neste dag er dronningbesøket godt dokumentert i de fleste landsdekkende avisene.

Vi vet at norske ambassadører eller deres partnere og andre offisielle utsendinger ofte bruker Oleana-plagg i representasjonssammenheng. Vi synes det er flott at de er så bevisste at de vil representere Norge med å kle seg i ny norsk design produsert i eget land. Det er dessverre ikke mange som konkurrerer med oss på dette feltet.