Vi lager produkter som vi håper at folk kan bli glad i og som kan vare lenge. De spennende materialkombinasjonene en kan finne i den norske folkedraktkulturen er noe vi gjerne vil føre videre.

Alle Oleana plagg blir strikket og montert på vår fabrikk i Ytre Arna utenfor Bergen. Til vår produksjon bruker vi de beste materialer i naturfibre som merinoull, silke, alpakka og lin og vi henter disse fra hele verden. Garnet i merinoull/silke henter vi fra Italia, alpakkagarn fra Peru, silkestoff fra Thailand og India, lin fra Østerrike. Knapper er viktige komponenter for å få helheten i et plagg til å fungere og de vakre knappene vi bruker får vi fra Østerrike og Tyskland.

Strikkete plagg

Merinoull/silke og alpakka
Vask plagget ditt for hånd eller på ullprogram i maskin på 30˚C. Vask ett ullplagg om gangen. Bruk nøytralt vaskemiddel for ull. Sentrifuger, men bruk ikke tørketrommel. Tørkes flatt. Dampes. La aldri plaggene ligge i bløt. Plagg i merinoull/silke kan med fordel vaskes etter førstegangsbruk for å få fibrene til å binde seg bedre og dermed redusere fare for nupping. Vaske- og renseanvisning følger med plagget.

Vevde materialer

Silke
Plagg i silke bør renses hos et kvalifisert renseri. Vær oppmerksom på at silketaft vil miste litt av grepet etter rens. Vaske- og renseanvisning følger med plagget.

Ull og lin
Vask plagget ditt for hånd eller på finvask i maskin på 30˚C. Bruk nøytralt vaskemiddel. Sentrifuger på svært lav hastighet, men bruk ikke tørketrommel. Stryk plagget. Vaske- og renseanvisning følger med plagget.

Bomull / Polyamid
Vask for hånd eller på finvask i maskin på 30˚C.  Bruk nøytralt vaskemiddel. Sentrifuger på svært lav hastighet, men bruk ikke tørketrommel. Stryk på lav temperatur. Vaske- og renseanvisning følger med plagget.

Pledd

Vask pleddet ditt for hånd eller på ullprogram i maskin på 30˚C. Bruk nøytralt vaskemiddel for ull. Sentrifuger på lav hastighet, men bruk ikke tørketrommel. Tørkes flatt. La aldri pleddet ligge i bløt. Vaske- og renseanvisning følger med pleddet.

Pute

Vask putetrekket ditt for hånd eller på ullprogram i maskin på 30˚C.  Bruk et nøytralt vaskemiddel for ull. Sentrifuger på lav hastighet, men bruk ikke tørketrommel. Tørkes flatt. La aldri putetrekket ligge i bløt.

Vask innerputen på 60˚C med et nøytralt vaskemiddel. Tørkes i trommel på lav temperatur med en tennisball i maskinen for at ikke fjærene skal bli flate.

Made in Ytre Arna

Opplev fabrikken vår fra innsiden og få et glimt inn i Oleanas arbeidsprosess